
صد کادو: همزمان با دومین روز از برگزاری دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ کارگاه از ایده تا فیلمنامه با حضور هادی مقدم دوست نویسنده و کارگردان در سالن شهر قصه سینما آزادی اجرا شد.
به گزارش صد کادو به نقل از مهر، همزمان با دومین روز از برگزاری دوازدهمین جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ کارگاه «از ایده تا فیلمنامه» با حضور هادی مقدم دوست نویسنده و کارگردان در سالن شهر قصه سینما آزادی اجرا شد.
مقدم دوست درباره عوامل افزایش تاثیر گذاری فیلم بر مخاطب اظهار داشت: ساخت فیلم ۱۰۰ثانیه ای مستلزم ایجاد افکت و بیان نکات جالب است تا با تاثیر گذاری بالایی با مخاطب روبرو شود. این در شرایطی است که کارگردان فیلم باید نسبت به دغدغه های ذهنی خود پاسخی داشته باشد تا در انتقال مفهوم به بیننده خوب عمل کند. ذوق کشف احساس در فیلم ها همچون نکات موفقیت یک فیلم شمرده می شود که با القای شوک به مخاطب، جذابیت اثر را بیشتر می کند. زمانی که فیلمساز در ساخت فیلم ها گرفتار هیجان فنی می شود، یعنی آمادگی بیان مفهوم در فیلم وجود دارد.
این نویسنده سینما تصریح کرد: ایده پردازی در فیلم نیاز به نظرسنجی دارد بدین سبب نباید فراموش نماییم که فیلمساز در ایده پردازی صاحب نظر است تا بتواند منظور خودرا به خوبی در فیلم نشان دهد. پردازش ایده باز مستلزم نظرسنجی درباره سوژه و بررسی دقیق آن است. البته که طرح اولیه سوژه نمی تواند الگویی برای ساخت فیلم و طرح نهایی ساخت فیلم باشد چونکه امکان وجود خطا در طرح اولیه زیاد بوده و تغییر و تحول در آن، ایده را به مرحله اجرا نزدیک تر می کند.
مقدم دوست ضمن تاکید بر اندیشه در انتخاب سوژه اظهار داشت: فیلمساز برای بهتر شدن فیلم نیاز به صرف زمان برای فکر کردن نسبت به سوژه دارد که این امر با بازنویسی فیلمنامه امکانپذیر می شود. طرح اولیه نوعی بداهه گویی است که در آن امکان ارزیابی وجود ندارد. بدین سبب در ابتدای طرح نمی توان توقع داشت فیلمی موفق تولید شود. البته معمولا ایده های ذهنی منشا ملموسی ندارد و با مشورت با دیگران، نسبت به تناسب با زندگی امروز مشخص می شود. نوشتن ایده و عجله نداشتن در به تصویر کشیدن آن، همچون عواملی است که فیلمساز ان باید به آن توجه کرده و با کدگذاری و تخلیه آنچه که در ذهن می گذرد سوژه را بطور دقیق بررسی کرد.
وی در ادامه این نشست اظهار نمود: عمیق شدن در محتوا یکی از برآیندهای فیلمسازی است که طی آن بیننده با سوژه درگیر می شود که این امر هدفمندی خاصی را به دنبال خواهد داشت. برای تاثیر گذاری بر مخاطب کوتاهی و یا بلندی فیلم اهمیتی ندارد و آنچه که مهم تلقی می شود، تاثیرگذاری و انتظار فیلمساز از مخاطب فیلم است. من امیدوارم فیلمسازان بتوانند از نوشتن طرح به مرحله ساخت برسد و در امتداد کسب تجربه حرفی در عمل داشته باشند. نوشتن صرفا طرح به جایی نمی رسد.

categories & tags
In جشن, جشنواره, کادو, هدیه
By جشن, جشنواره, فیلم