بازدید حداد عادل از گنجینه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

    Home  /  جشن  /  بازدید حداد عادل از گنجینه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

بازدید حداد عادل از گنجینه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران Image

بازدید حداد عادل از گنجینه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

صد کادو: رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تکیه بر نقش بنیادین اسناد در تاریخ نگاری، خواهان نهادینه شدن سندشناسی و گسترش همکاریهای نهادی در حوزه حفظ و سامان دهی اسناد شد.
غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در چهارچوب دیداری رسمی و با هدف آشنایی نزدیک تر با ظرفیت ها و فعالیتهای سازمان اسناد، از گنجینه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بازدید نمود. در جریان این بازدید، بخشهایی چون گنجینه نسخ و اسناد خطی، لابراتوار و بخش مرمت اسناد و نسخ خطی به وی معرفی گردید.
در جریان این بازدید، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاکید بر اهمیت اسناد در پژوهش های تاریخی اظهار داشت: «سند مهم ترین ابزار مورخ برای نگارش تاریخ است و تاریخ نگاری بدون اسناد، در حقیقت نوعی خیال پردازی صرف بحساب می آید. به همین دلیل، سندشناسی باید به امری نهادینه و به عنوان یک وظیفه مهم تلقی شود.»
وی در ادامه با اشاره به مسئولیت سازمانهای دولتی اضافه کرد: «نهادهای دولتی باید اسناد خودرا بصورت منظم و دقیق در اختیار نهادهایی مانند سازمان اسناد قرار دهند تا از بروز خیلی از مشکلات حقوقی و فرهنگی پیشگیری شود.»
حداد عادل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضعف حافظه تاریخی در جامعه ایرانی خاطرنشان کرد: «مشکل ما ایرانیها این است که تا وقتی که به چیزی دسترسی داریم، آنرا با نگاه تاریخی نمی بینیم و زمانی به اهمیت تاریخی آن پی می بریم که از دست رفته باشد.»
در ادامه این بازدید، غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، با تأیید سخنان حداد عادل اظهار داشت: «سازمان اسناد با تمام توان در راه حفظ و نگهداری اسناد گام برمی دارد و در این مورد همکاریهای مؤثری با سایر نهادهای دولتی برقرار کرده است.»
امیرخانی همین طور از تشکیل رشته های آرشیوی و اسنادی در دانشگاه های کشور آگاهی داد و اظهار داشت: «در سالهای گذشته دو مسیر دانشگاهی در این عرصه به وجود آمده است. یکی در دانشگاه تهران به عنوان گرایشی در مقطع کارشناسی ارشد تاریخ با تأکید بر مطالعات آرشیوی و اسنادی و دیگری در دانشگاه الزهرا به عنوان گرایشی در حوزه کتابداری با نگاه آرشیوی که سازمان تلاش می کند از ظرفیت دانش آموختگان این رشته ها استفاده نماید.»
در پایان، حداد عادل بر لزوم توسعه همکاریهای مشترک میان فرهنگستان زبان و ادب فارسی و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکید کرد و خواهان افزایش تعاملات علمی و فرهنگی میان دو مجموعه شد.
به طور خلاصه، در جریان این بازدید، بخشهایی چون گنجینه نسخ و اسناد خطی، آزمایشگاه و بخش مرمت اسناد و نسخ خطی به وی معرفی گردید.
در جریان این بازدید، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تکیه بر اهمیت اسناد در پژوهش های تاریخی عنوان کرد: سند مهم ترین ابزار مورخ برای نگارش تاریخ است و تاریخ نگاری بدون اسناد، در واقع نوعی خیال پردازی صرف بحساب می آید.
حداد عادل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضعف حافظه تاریخی در جامعه ایرانی اشاره کرد: مشکل ما ایرانیها اینست که تا زمانی که به چیزی دسترسی داریم، آن را با نگاه تاریخی نمی بینیم و زمانی به اهمیت تاریخی آن پی می بریم که از دست رفته باشد.

Author | صدکادو Comments | 0 Date | 08/01/2026

leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *