
به گزارش صد کادو دبیر مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که بنظر می رسد مبتلاشدن به کرونا ویروس از لحاظ اجتماعی در حال تبدیل شدن بعنوان یک انگ اجتماعی است که شأن افراد مبتلا را مورد حمله خود قرار می دهد، اظهار داشت: این مساله سبب خواهد شد این افراد بیماری خودرا پنهان و معضلی جهت پیشگیری ایجاد کنند.
به گزارش صد کادو به نقل از ایسنا، دکتر مجید طاهری با پیوستن به پویش #علمی_شو کرسی یونسکو در ترویج علم، یادداشتی را با عنوان “ننگ اجتماعی یا استیگما در رابطه با کرونا؛ جلوگیری از ایجاد معضلی درباب این بیماری برای پیش گیری از گسترش کرونا” در صفحه اینستاگرامی کرسی یونسکو در ترویج علم منتشر نمود.
در این یادداشت آمده است:
“ابتلا به کرونا به معضلی با ابعاد جهانی تبدیل گشته است. در صورتیکه کرونا از منظر پزشکی در مقایسه با سایر بیماری های تنفسی مانند آنفلوآنزا یا سارس یک بیماری با میزان سرایت بالاتر تلقی می شود، اما میزان کشندگی کمتری دارد، اما بنظر می رسد از لحاظ اجتماعی در حال تبدیل شدن بعنوان یک انگ اجتماعی است که شأن افراد مبتلا را مورد حمله خود قرار می دهد.
به این معنا که فرد مبتلا به کرونا در کنار تحمل بار درد و استرس ناشی از بیماری و ترس از مرگ، ناچار است نگاه و احساسات منفی دیگران مانند طرد، تحقیر و انواع تبعیض ها را از طرف جامعه تحمل کند؛ بطوریکه بنظر می رسد پیامدها و مشکلات ناشی از انگ اجتماعی در رابطه با کرونا از خود بیماری دردناک تر باشد.
این مساله سبب خواهد شد که این افراد بیماری خودرا پنهان و معضلی جهت پیشگیری ایجاد کنند، بدین ترتیب که موجب کاهش رغبت این گروه از بیماران برای انجام آزمایش، مانعی در دسترسی به درمان و سایر خدمات مراقبت بهداشتی، عدم تعهد به درمان و فاش نکردن بیماری می شود. از پرسنل بهداشتی درمانی درخواست می کنم نگاه درستی درباب این بیماری را به جامعه انتقال دهند و صدالبته نقش رسانه ها بسیار مهمست.”
به گزارش صد کادو به نقل از ایسنا، کرسی یونسکو در ترویج علم بمنظور مقابله با شبه علم، اخبار غیرعلمی و باورهای غلطی که این روزها پیرامون کرونا ویروس جدید در جامعه انتشار یافته، پویشی را به نام «#علمی_شو» راه اندازی کرده و از همه علاقه مندان به مباحث علمی درست، دعوت می کند با تولید و ارسال پیام های کوتاه صوتی، تصویری و متنی، در امتداد جایگزینی اندیشه و رفتار صحیح علمی در جامعه بجای هراس از این بحران، این پویش را یاری کنند.
کرسی یونسکو در ترویج علم از صاحبنظران، متخصصان و نیک اندیشان دعوت کرده است بوسیله ایمیل کرسی به آدرس unescocps@gmail.com، صفحه اینستاگرام unescocps و کانال تلگرامی @unescocps به پویش “#علمی_شو بپیوندند.
منبع: صد کادو

categories & tags
In جشن, جشنواره, کادو, هدیه
By تولید, خدمات