
صد کادو: نشست بررسی و تحلیل نقش اسباب بازی بعنوان یک کالای فرهنگی هویت ساز و افتتاحیه نخستین نمایشگاه دائمی اسباب بازی های ایرانی عصر امروز (۲۰ خرداد ماه) در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه اجرا شد.
به گزارش صد کادو به نقل از ایسنا، در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی (رئیس سازمان تبلیغات اسلامی)، فاضل نظری (مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان)، محمدحسین سجادی نیری (دبیر ستاد فناوری نرم و هویت ساز ریاست جمهوری)، غلامرضا دیزجی (رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی ایران) سخنرانی کردند.
در ابتدای این برنامه دیزجی اظهار داشت: انبیا سفارش کرده اند که تا هفت سالگی دوره سیادت کودک است و باید از آموزش رسمی خودداری کرد. مهم ترین ابزار برای شخصیت بخشی به کودک، بازی با اسباب بازی است. بچه با بازی خودرا شناخته و خلاق خواهد شد. امیدوارم تولیدات داخلی زیاد شود و از واردات بی نیاز شویم.
مهدی علی اکبرزاده، مشاور وزیر آموزش و پرورش هم بیان کرد: آموزش و پرورش تلاش تمامی تولیدکنندگان اسباب بازی را قدر می نهد. در مدارس اتاق بازی قرار داده شده که مجموعه هایی مانند اینجا می توانند به تجهیز این مراکز کمک کنند. در کنار تولیدکنندگان اسباب بازی هستیم، چونکه رونق تولید را هم فراهم خواهند کرد. این تولیدات به راحتی از تولیدات خارجی جلو خواهند زد و بسیار باکیفیت هستند. امیدوارم تولیدکنندگان با نشاط بیشتری به کار خود ادامه دهند.
همین طور نظری عنوان کرد: اتفاق بسیار خجسته و میمونی است. این مجموعه به صورت خصوصی در تولید و توزیع اقدام نموده است. از مجموعه تولیدکنندگان اسباب بازی که در سال های اخیر فعال تر شده اند، تشکر می کنم.
او درباره اهمیت تولید اسباب بازی ملی در تشکیل هویت کودکان اظهار داشت: یک کشور مهاجم با ارائه محصولات فرهنگی درصدد تغییر هویت جامعه هدف است. حال گاهی این جامعه هدف برای به دست آوردن این محصولات فرهنگی بیگانه پول هم می پردازد. امیدوارم در این راستا به خودکفایی برسیم.
قمی بیان کرد: یک روز بعضی ها پیش امام (ره) رفتند تا درباره مبارزه مسلحانه و لزوم آن برای مقابله با رژیم قبلی صحبت کنند ولی امام گفتند این جزو خط فکری ما نیست. بعد گفتند که پس کسانی که این گونه مبارزه می کنند را حمایت نماییم ولی باز هم مخالفت کردند. امام (ره) فرمودند مدل مبارزه ما فرق دارد و باید مدل مبارزه خودرا پیدا نماییم. مدل مبارزه ما مردم را به روی صحنه آوردن است.
او افزود: ما یک خانواده بزرگ هستیم. یک زیست بوم متفاوت که خاصیت های خاص خودرا دارد و چیزهایی دارد که هیچ جای دیگر نیست. ما الگوی بومی خودرا برای پیشرفت می خواهیم ما در طول تاریخ حرفی برای گفتن داشتیم حالا هم داریم. ما می خواهیم پیشرفت نماییم و از آرمان های خود کنار نمی کشیم. بازی در عقبه تاریخی ما پدیده غنی بوده است و در گذشته موجب صمیمیت بیشتر جامعه و جمع ها می شده و تنها برای کودکان نبوده است. در این جامعه خلاقیت موج می زند و می توانیم اسباب بازی های بهتر و خلاق تر حتی برای بزرگسالان بسازیم. باید بحث اقتصادی اسباب بازی ها را در نظر بگیریم. باید متناسب با فرهنگ خودمان برای فرزندانمان کتاب و اسباب بازی فراهم نماییم. اسباب بازی روی بعد شناختی و شخصیتی بچه ها و حتی بزرگسالان اثر می گذارد. به جهت اینکه استعداد بچه ها شکوفا شود باید به تولید اسباب بازی دقت کنیم.
نیری بیان کرد که می خواهد گزارش مختصری از فعالیت هایی که در نظر دارند در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای کمک به خلاقیت در حوزه اسباب بازی، انجام دهند، عرضه نماید و در این ارتباط اظهار داشت: چند سالی تلاش داشتیم تا شرکت های فعال در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق، حائز عنوان دانش بنیان شوند و نگاهی که دولتمردان به این حوزه دارند یک نگاه همه گیر شود. یکی از شاخه های اصلی حوزه خلاق حوزه اسباب بازی است و در تلاشیم تا زیست بوم آنرا توسعه دهیم به شکلی در تمامی بخش ها موفق باشد.
نیری اضافه کرد: باید نگاهی همه جانبه و فرهنگی از جانب دولت به این جریان وجود داشته باشد و شرکت های اکوسیستم برنامه خلاق در زیر شاخه اسباب بازی را توسعه دهیم و باید کار را به فعالان این حوزه بسپاریم. امیدوارم بخش خصوصی بتواند در سرمایه گذاری برای ایده ها وارد شود، از کپی خارج شویم و وارد ایده های خود شویم. همین جا از تمام ضعف هایی که سازمان ما داشته و بی توجهی هایی که کرده عذرخواهی می کنم.
همین طور هاشمی، مدیرعامل سازمان شهدای هفت تیر اظهار داشت: مجموعه سرچشمه یک کار محوری برای خود تعریف کرده که آن کار منجر به برگزاری این نمایشگاه دائمی شده است. برنامه داشتیم اینجا پاتوق فکری انقلاب اسلامی شود. مسئله اسباب بازی با تربیت ارتباط دارد. از اینکه این کار اینجا صورت خواهد گرفت خوشحالیم. امیدوارم بتوانیم به هدف خود دست پیدا نماییم. اینجا برای هر نوع برنامه فرنگی فکری انقلاب باز است.
درانتها از دو تن از فعالان عرصه اسباب بازی به اسامی عزیز مقصود پور پیشکسوت تولید اسباب بازی در دهه ۵۰ و محمد علی رئیس دانا پیشکسوت تولید اسباب بازی در دهه ۶۰ تقدیر گردید.
منبع: صد کادو

categories & tags
In جشن, جشنواره, کادو, هدیه
By اسباب بازی, تولید, سازمان, سیستم